dodofuglens nebbete notater

Den beste damen du ikke har hørt

Posted in musikk by Arnfinn Pettersen on 08.04.09

Hvis av en eller annen absurd grunn den skjebne skulle tilfalle dodofuglen at den må slå seg ned på en øde øy – og kun får ta med seg ti plater, vil det slite med en rekke vanskelige valg. Et av dem er om den skal ta meg seg bare én, eller begge de to platene Lal Waterson spilte inn med sin sønn Oliver Knight: Once in a Blue Moon fra 1996 og A Bed of Roses fra 1999.

Lal Waterson var en av de virkelige pionérene i engelsk folkrock. Hun var sentral i The Watersons, som skapte sin helt egen form for folk på midten og slutten av 60-tallet. Det låt tradisjonelt. Det låt fryktelig tradisjonelt. Men i virkeligheten hadde de skapt noe helt eget. Noe som ikke låter som noe som helst annet.

Watersons var absolutt ikke for nybegynnere. Det er en aquired taste.  Men selv om man skulle slite med å like det, er det umulig å fornekte originaliteten i det.

Lals søster Norma har skapt seg en karriere med en rekke strålende soloplater og som del av WatersonCarthy, med sin mann Marytn Carty og datter Eliza. Lal trakk seg tilbake til Robin Hood Bay, malte  bilder og opplevde at sangene hennes ble spilt inn igjen og igjen. Og hun gav ut to ufattelig bra plater som nesten ingen later til å ha hørt. (Last dem ned fra eMusic, hvis du er sådan disponert.)

Hun døde av kreft i 1998, kun ti dager etter at hun fikk diagnosen. Og passende nok er det ikke et eneste opptak med henne på YouTube. Så dere må nøye dere med en hyllest fra hennes datter, av en av hennes aller flotteste sanger. Og hun synger skremmende likt sin mor.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: