dodofuglens nebbete notater

Selveste Dommeren

Posted in lyrikk, musikk by Arnfinn Pettersen on 11.03.09

Judge Dread, aka Alexander Minto Hughes, døde på scenen i Canterbury, 13. mars 1998. Men han var absolutt, absolutt, abolutt ingen representant for The Canterbury Sound. Det var ingenting progressivt med dommeren.

Han var tvert i mot en entertainer av den gamle skolen, med en humor så godt som utelukkende bestående av dårlig til ikke-i-det-hele-tatt tilslørte seksuelle hentydninger. Noe låta over, en sang om livet på landet, til overmål demonstrerer.

I noen tilfeller var dommeren så hysterisk morsom at dodofuglen fortsatt ler, etter å ha hørt sangene haugevis, for ikke å si hundrevis, av ganger. Hans versjon av Serge Gainsbourgs  Je T’aime (Moi Non Plus) er fortsatt noe av det aller morsomste denne fuglen vet:

Dommeren var dessuten den første britiske artisten som fikk en reggae-hit på Jamaica (med Big Six). For i tillegg til å være en komiker som får Benny Hill til å fremstå som bluferdig og subtil, var Judge Dread en glitrende ska/reggae-sanger.

Bring Back The Skins, et av de sjeldne tilfellene av en (mer eller mindre) seriøs Judge Dread-låt, er den dag i dag en av dodofuglens favorittlåter:

RIP dommeren. Det er ikke mange som forstår hvor genial du var, men vi som forstår vil aldri glemme deg.

Sukk, sentimental nå.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: